05.png
02.png
05.png

Bitterballen


Ronder dan rond

SCROLL DOWN

Bitterballen


Ronder dan rond

BITTERBALLEN

BALL-1.png

hollandse garnalen

Deze Hollandse garnalen Bal zorgt keer op keer voor een 'joie de vivre' moment. De verhouding tussen ragout en garnalen is zo verdeeld, dat je bij elke hap alle ingrediënten proeft. Uiteraard is dat niet makkelijk, daarom gebruiken we extra veel Hollandse garnalen. 

De Bal heeft een jasje van een van de meest verfijnde panko's uit Japan (Japans broodkruim) en is rijkelijk gevuld met Hollandse garnalen. De verse kruiden, specerijen en peperkorrels geven de Bal pit. Onze Weerribben Room maakt de vulling romig en extra zacht.

.  

BALL4.png

KALFSVLEES

De Kalfssucade is uitermate geschikt voor het maken van een Bal doordat het vlees tijdens het stoven helemaal uit elkaar valt. De heerlijke stukjes en draadjes vlees worden zo door de hele Bal verdeeld. 

De Bal is gestoken in een krokant korstje van broodkruim met een zachte, smaakvolle vulling en wordt op smaak gebracht met onze Weerribben Room die wij voor al onze producten gebruiken. 

 

   .

 .

                DE PRAEL BAL

De heerlijke stukjes rundvlees worden minimaal 10 uur gestoofd in Prael bier met heerlijke verse ingrediënten en nog wat specerijen alhoewel het bier eigenlijk al voor voldoende smaak zorgt. Het vlees valt door het stoven helemaal uit elkaar en zorgt voor een bijzonder smaakvolle Prael bal. 

De Bal is gestoken in een krokant korstje van broodkruim met een vlezige, smaakvolle vulling.

Je kan de Prael bal uiteraard proeven in het proeflokaal van De Prael en op steeds meer andere plekken. Kijk op http://deprael.nl/

 

 

BALL-2.png

RUNDVLEES

Een tournedos of entrecote kan niet aan het vlees van deze Bal tippen. De riblap heeft een malse, zachte structuur en zorgt daardoor voor de meest ultieme smaaksensatie. 

De Bal is gehuld in een jasje van lekker broodkruim en gevuld met zachte stukjes ribstuk op smaak gebracht met verse kruiden, specerijen en peperkorrels. Door de extra romige Weerribben Room (40%), die wij bij al onze producten gebruiken wordt de vulling extra zacht.

 

BALL-3.png

Stoofvlees

Deze Bal is klassiek en toch experimenteel. Het stoofvlees staat bekend om zijn malse rundersukade. Deze vormt de perfecte substantie voor deze Bal. Smaakvolle draadjes en stukjes vlees passeren de revue en maken deze Bal tot een hedendaagse klassieker. 

De Stoofvlees Bal is op smaak gebracht met verse kruiden, specerijen en peperkorrels en lekker zacht door de extra romige Weerribben Room (40%). Het krokante broodkruim zorgt voor een lekker knapperig korstje. 

 

 

02.png

Croquetten


Rechter dan recht

Croquetten


Rechter dan recht

croquetten

CROQUETTE-3.png

hollandse garnalen

Onze 'amourette' met deze Croquet is ontstaan door de perfecte balans tussen de ragout en garnalen. Elke hap is een genot wanneer de talrijke ingrediënten de revue passeren, keer op keer.

De Croquet is gestoken in een krokant korstje van een van de mooiste panko's uit Japan (Japans boordkruim) met een rijke, zachte vulling van Hollands garnalen. De vulling krijgt pit door de verse kruiden, specerijen en peperkorrels en wordt lekker zacht door de extra romige Weerribben Room (40%)  die we voor al onze producten gebruiken. 

 

CROQUETTE-4.png

kalfsVLEES

De Kalfssucade heeft een zachte vleessmaak. Net als de Rundersucade zorgt dit stoofvlees voor een mooie, malse vulling. Kalfsvlees zoals je die nog nooit geproefd hebt. 

De malse stoofvleesvulling wordt gecombineerd met verse kruiden, specerijen en peper. Deze wordt nog zachter door de extra romige (40%) Weerribben Room. Het krokante broodkruim zorgt voor een lekker knapperig korstje. 

 

 

CROQUETTE-1.png

RUNDVLEES

De riblap is door zijn mooie vet dooradering een stuk voller van smaak dan andere snit zoals een tournedos of entrecote. Hierdoor kan deze ook iets steviger gegaard worden. De riblap is een heerlijk mals stuk vlees. Een smaakexplosie waar je gerust u tegen kunt zeggen. 

De Croquet heeft een zachte vulling vol met heerlijke stukjes ribstuk. Op smaak gebracht met versie kruiden, specerijen en peperkorrels en toch lekker zacht door de extra romige Weerribben Room (40%). Tot slot is deze Croquet gehuld in een krokant korstje van broodkruim.

 

CROQUETTE-2.png

Stoofvlees

De Rundersucade, afkomstig uit de schouder, is een echte stoofklassieker. De karakteristieke streep bindweefsel in het midden, die bij een langzame garing net zo zacht en doorschijnend wordt als de gekonfijte schil van een cederappel (de ''sucade'' waaraan het vlees zijn naam ontleent). 

De Croquet is gestoken in een jasje van lekker broodkruim en een zachte en romige vulling. Op smaak gebracht met kruiden en specerijen en de extra romige Weerribben Room (40%).